Politikens journalister går hjem i protest

Skrevet af admin

10/12/2013

Mest læste i dag

Politikens journalister har tirsdag forladt dagbladet i protest mod ledelsens omlægninger, oplyser Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, til Ritzau.

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som følger af, at vi i går (mandag, red.) opsagde to medarbejdere som konsekvens af en mindre organisatorisk ændring, der overflødiggjorde to stillinger, siger chefredaktøren.

- Vi opsagde derfor to medarbejdere, en på journalistkontrakt og en på lederkontrakt, lyder det.

Ritzau erfarer fra en ansat på Politiken, at der angiveligt er tale om tre uvarslede fyringer af fastansatte inden for de seneste 14 dage, trods en forsikring fra ledelsen om, at der ikke ville komme fyringer.

Men det er faktuelt forkert ifølge chefredaktøren.

- De er opsagt med normal opsigelsesvarsel og overenskomstmæssigt korrekt, og der er i øvrigt aldrig kommet en forsikring om, at der ikke ville ske fyringer, siger Bo Lidegaard.

Medarbejderne er dog utilfredse med, at de fyrede fastansatte ikke har fået tilbudt et andet job på avisen trods ledige stillinger.

Generelt betegnes kommunikationen fra Bo Lidegaard som arrogant ifølge medarbejderne, og tilliden til ledelsen er på nulpunktet, erfarer Ritzau.

Journalisterne nedlagde arbejdet efter et fagligt møde, og Fagbladet Journalisten har modtaget en udtalelse fra Politikens Medarbejderforening:

- Forsamlingen besluttede - trods tillidsmandens advarsel - at nedlægge arbejdet med øjeblikkelig virkning og at mødes igen onsdag 11. december kl. 10 for at diskutere situationen, står der i udtalelse ifølge Journalisten.

- Det har skabt en udbredt frygt blandt medarbejderne for, at man ikke ved, når man møder kl. 9, om man er fyret kl. 16, lyder det i udtalelsen, som fortsætter:

- Forsamlingen finder det endvidere uforståeligt, at redaktionsledelsen vælger en fyring på et tidspunkt, da Politiken står over for et af sine største overskud nogensinde.

Arbejdsnedlæggelsen sker stort set samtidig med, at justitsminister Morten Bødskov (S) trækker sig fra sin post, og mens Nelson Mandela mindes i Sydafrika.

- Det er altid uheldigt med en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, men vi er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en løsning, fortæller Bo Lidegaard.

Det er nu Politikens ledere og praktikanter, som skal skrive avisen til onsdag.

- Avisen udkommer i morgen, og det er medarbejderne, som ikke er på journalistoverenskomst, der laver avisen, siger chefredaktøren.

/ritzau/