Politiker anholdt for voldtægt af mand

Den konservative politiker blev taget med på politistationen til afhøring, mens politiet gennemsøgte hans hjem for spor i sagen.

»En 55-årig mand fra Pendleton i Lancashire er i dag, lørdag den 4. maj 2013, blevet arresteret af Lancashire Politi på baggrund af mistanke om voldtægt og et seksuelt overgreb. Manden vil blive afhørt på en politistation i Lancashire i løbet af dagen. Forbrydelserne skal angiveligt være blevet begået i Pendleton mellem juli 2009 og marts 2013,« skrev politiet i en pressemeddelelse i forbindelse med anholdelsen af politikeren.

Han blev løsladt mod kaution efter afhøringen, skriver The Independent, men politiet understreger fortsat, at man tager sagen yderst alvorligt.

»Vi tager alle anklager om seksuelle overgreb dybt alvorligt, og vi forstår, hvor svært det kan være for ofrene at stå frem. Vi vil opfordre alle, der er blevet udsat for seksuelt misbrug, eller som har informationer om det, til at anmelde det til os. Vi tager det meget alvorligt, vil håndtere det diskret og efterforske det grundigt,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Den voldtægtsanklagede politiker sprang ud som homoseksuel i 2010 og har siden været fortaler for homoseksuelles rettigheder. Forbrydelserne skulle angiveligt have fundet sted i hans eget hjem, og ofrene er tilsyneladende begge mænd i 20erne, skriver The Telegraph.

Sagen er yderst alvorlig for toppolitikeren, og hans partiformand, premierminister David Cameron, er blevet biefet om sagen, der har rystet de britiske konservative.

Dagens Gossip