Politiker og håndboldformand Jan Boye er død

Formanden for Dansk Håndbold Forbund og rådmand i Odense Kommune, Jan Boye, døde lørdag.

Jan Boye.

Jan Boye blev 49 år.

Det er blot to uger siden han faldt om med en hjerneblødning under et møde i København, og han blev straks efter indlagt på Rigshospitalet.

Hans tilstand var kritisk og livstruende, og for en uge siden blev han overført til Odense Universitets Hospital, men lørdag aften kunen lægerne ikke gøre mere for ham.

- Jan Boyes død har hensat hele Dansk Håndbold Forbund i en tilstand af dybt chok, siger forbundets generalsekretær, Morten Stig Christensen.

- Omstændighederne omkring Jans alt for bratte og urimelige død kommer fuldstændigt uventet og fremstår komplet uvirkeligt. Det er umuligt at sætte ord på den lammende følelse, vi er ramt af nu.

- Vi sender de varmeste tanker til Jans hustru, Dorte Hjertstedt Boye, til parrets børn samt til Jan Boyes nærmeste familie og venner. Den sorg, de gennemlever i forbindelse med denne tragedie, er lige så umenneskelig som Jans død er uforståelig, siger han.

Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse er selvfølgelig chokeret chokeret ved meddelelsen om Jan Boyes død.

- En livsglad og handlekraftig person er brutalt revet fra os i sin bedste alder, siger næstformand Per Bertelsen.

 Send blomster - Klik her

- Det siger alt om Jan, at han af kærlighed til håndbolden med stor energi og smittende entusiasme kastede sig over formandsjobbet i Dansk Håndbold Forbund på trods af, at han både som politiker og som privatperson havde rigeligt at gøre i forvejen.

- Selv om han kun nåede at være formand for DHF i godt tre måneder, har Jan Boye sat sit tydelige fingeraftryk på forbundets arbejde, og vi vil i resten af bestyrelsen bestræbe os på at føre arbejdet videre i Jans positive og visionære ånd.

- Håndbold og det politiske arbejde i forbundet er dog for absolut intet at regne i denne sorgens stund. Lige nu er vi lammede af Jans tragiske skæbne og vi sender de varmeste hilsner og al vores medfølelse til Jan efterladte. De bærer på en ubærlig sorg, lyder det fra næstformanden.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at lægge et ord herunder til minde om Jan Boye.

Dagens Gossip