Politiker raser over kommunes spareplan: "Børn er vigtigere end et havnebad med klorvand i"

Merete Riisager, der sidder i Folketinget for Liberal Alliance, raser over Odense Kommune, der har udsendt en vejledning for børne- og ungeområdet.

Her beder kommunen blandt andet sagsbehandlerne om at rydde hver femte børnesag af bordet for at spare penge.

- Hvis man mangler penge i det kommunale budget, kan man gøre som i Odense Kommune, der beder sagsbehandlerne rydde hver 5. børnesag af bordet for at spare penge. Eller man kunne undvære andre ting, starter Merete Riisager et indlæg på facebook.

Vejledningen er for gal, mener hun, og fortsætter derfor sit facebookopslag med at komme med forslag til, hvad kommunen i stedet burde overveje at skrotte til fordel for børnene:

- Nu er det Odense Kommune, så jeg nævner i flæng: Havnebad med klor-vand, Rockfestival, havnefestival, egenudviklet skolevejs-app
, gratis busser i bymidten
, klassesæt med cykelhjelme til skolerne
, gratis bycykler til turisterne , elkomstpakker med billetter til studerende…Men hey. Det er jo bare børn med sociale problemer, vi taler om. Hver femte kan da godt ryge ud af vagten!?, lyder opsangen fra Merete Riisager.

Læs også: Flere partier vil ændre loven: Skoledagene skal være kortere

Efter omtale i medierne har kommunen trukket vejledningen tilbage, men politikeren undrer sig over, at den nogensinde kom ud:

- Hvem fik denne tossede idé, og hvorfor skred byrådspolitikerne ikke ind? Der må jo være noget grundlæggende galt, når det virker mere appellerende at tilsidesætte loven og udsatte børns behov frem for skatteyderbetalt fis og ballade.

Partiet har nu indkaldt ministeren til et samråd om sagen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip