Politiker-tweet skaber forvirring om Snowdens asyl

Det citerede flere danske og internationale medier i hvert fald den russiske toppolitiker Alexei Pushkov for at have skrevet på Twitter tirsdag:

»Som ventet har Snowden taget imod Maduros (Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, red.) tilbud om politisk asyl. Denne mulighed virkede tilsyneladende som den mest pålidelige for Snowden,« skrev Pushkov.

Kort tid efter blev tweetet fra Alexei Pushkov, der er formand for Dumaens udenrigspolitiske komité, imidlertid slettet. Han skrev efterfølgende, at han blot viderebragte information fra det russiske medie Vesti 24, som dog ikke har bragt historien.

Dermed er der tilsyneladende fortsat ingen afklaring på Snowdens asylsituation.

Edward Snowden, der løbende har lækket dokumenter, som afslører amerikanske myndigheders massive overvågning af andre lande, EU-institutioner, ambassader og privatpersoner, har søgt om asyl i Venezuela og en lang række andre lande.

Præsident Nicolas Maduro meddelte natten til tirsdag dansk tid, at det nu er op til Snowden at reagere.

»Vi har modtaget brevet med asylansøgningen. Han må beslutte, hvornår han flyver, hvis han ender med at ville flyve hertil. Vi har sagt til den unge mand, »du bliver forfulgt af imperiet, kom hertil«,« sagde Maduro med henvisning til USA.

I løbet af weekenden har de socialistiske ledere i Venezuela, Nicaragua og Bolivia alle tilbudt at tage imod Snowden. Han har tilbragt de seneste par uger i Moskvas internationale lufthavn. mens han har ventet på, at et land skulle tilbyde ham asyl.

USA har udstedt en arrestordre på Edward Snowden, tilbagekaldt hans pas og lagt diplomatisk pres på adskillige lande for at få den tidligere medarbejder ved efterretningstjenesterne National Security Agency (NSA) og CIA udleveret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip