Politikere efterlader plastik-svineri efter valget - skatteyderne skal betale for oprydningen

Fristen for at pille valgplakater ned udløb lørdag morgen, og selvom politikerne i det store hele har været flinke til at rydde den del op, så har de været knap så flinke til at pille de plastikstrips ned, der er blevet brugt til at sætte plakaterne fast på gelændere og lygtepæle.

Men hvor straffen for ikke at rydde sine valgplakater væk koster 40 kroner stykket, så er de tusindvis af efterladte plastikstrips borgernes problem, fordi kommunen ikke kan bevise, hvem der har sat dem op.

Det fortæller servicechef i Københavns Kommune, Jon Pape, til dagens.dk.

- Vi kan ikke dokumentere hvem der ejer de plastikstrips, der er blevet brugt, og derfor har vi ikke noget sted at sende regningen hen. Derfor indgår opgaven med at fjerne dem på lige fod med vores almene opgaver om renhold i kommunen, oplyser Jon Pape i en mail til dagens.dk. 

Han oplyser, at kommunen i første omgang vil prioritere at fjerne efterladte valgplakater, og derfor vil  borgerne skulle indstille sig på at se på det efterladte plastik i et stykke tid endnu. 

Plastik-svineriet er allerede blevet diskuteret på sociale medier, hvor det vækker vrede, at politikerne fralægger sig ansvaret for deres eget affald. 

- Hey politiker-mennesker, Nu har vi i tre uger hørt på jeres lort og kigget på jeres grimme ansigter, der har hængt alle steder. Så det kunne være fedt hvis I også lige gad, at rydde ordentlig op efter jer. Langebro flyder i plastikstrips... På forhånd tak for ingenting, skriver Mikkel Klint Thorius i et opslag på Facebook, der er blevet liket og delt mange tusinde gange. 

 

 

Dagens Gossip