Politikere enige om problem i offentlig IT-sikkerhed

Dansk Folkepartis IT-ordfører, Dennis Flydtkjær, er enig i flere danske IT-eksperters ønske om at få en IT-havarikommission, så man kan lære af de fejl, der bliver begået på området.

- Jeg synes, at en IT-havarikommission er en god idé. Det går jo galt gang på gang, og koster en masse skattekroner, siger han til Ritzau.

- Vi skal lære af de fejl, vi begår, og derfor er det helt oplagt at have en IT-havarikommission. Det vil kunne sikre datasikkerhed, forbedre IT-systemer og spare samfundet penge, siger DF'eren.

Socialdemokratiets IT-ordfører, Karin Gaardsted, er knap så sikker på, at netop en IT-havarikommission er løsningen, men hun erkender, at der er et problem, og at der skal gøres noget ved det.

- Det er en stor beslutning at lave en IT-havarikommission. Jeg ved ikke, om det er den rigtige løsning, men jeg ved, at der skal gøres noget, og det må vi tage initiativ til, så snart vi kommer rigtigt i gang med arbejdet i Folketinget i den kommende uge, siger hun.

- Karin Gaardsted mener ikke, at løsningen kan findes hos politikerne på Christiansborg, men at der skal findes kompetente eksperter indenfor IT-området for at komme problemet til livs.

- Vi skal have spurgt andre, der har en større viden på det her område, hvordan vi bedst undgår disse sager, for det er ufatteligt, at de bliver ved med at dukke op, siger hun.

Debatten om en IT-havarikommission er blusset op i kølvandet på Datatilsynets hårde kritik af Rigspolitiets IT-sikkerhed i forbindelse med CSC-hackersagen fra 2012, som bliver betegnet som landets største af sin slags.

Ifølge Datatilsynets analyse, var det muligt at få adgang til følsomme oplysninger, blandt andet fordi en computer med forbindelse til det europæiske Schengen-system var koblet til internettet.

/ritzau/

Dagens Gossip