Politikere fordømmer 1. maj-demonstranter

Flere politikere tager afstand fra den behandling, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) og overborgmester Frank Jensen (S) fik ved 1.maj-møderne i henholdsvis Aarhus og København.

»Pinligt, at nogle aktivister forsøgte at ødelægge statsminister Helle Thorning-Schmidts tale i Tangkrogen. I Aarhus er der højt til loftet, men bøllemetoder hører ikke hjemme i vores by. Ærgerligt, at der er folk, der ikke forstår, at demokrati består i dialog og ikke chikane af dem, man er uenig med,« siger Nicolai Wammen (S), europaminister og tidligere borgmester i Aarhus.

Folketingsmedlem Martin Geertsen (V) er også klar i sin fordømmelse.

»Hvad i alverden er det for nogle enorme kvajpander, som ikke lader landets statsminister, SFs formand og Københavns Overborgmester tale ud. Stil jer ned bagved, skam jer og giv det en tanke, at i de styreformer, I tilsyneladende hylder, ville I forlængst være blevet kørt væk i brune lastbiler...,« skriver han på sin Facebook-profil.

På Twitter skriver Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S):

»Flot af fjolserne, at det næsten lykkedes dem at ødelægge vores 1. maj. Respektløst. Er det sådan, I vil have, vi skal behandle hinanden?«.

Thorkild Simonsen (S), tidligere indenrigsminister og Aarhus-borgmester gennem mange år, befandt sig i menneskemængden, da Helle Thorning-Schmidt blev overdøvet af buhråb og pibekoncert i Aarhus.

»Jeg er med på, at vi har ytringsfrihed og folk må sige, hvad de mener, men det her er uværdigt og under al kritik,« siger han og giver udtryk for, at han aldrig har oplevet noget lignende ved et 1. maj-arrangement

Per Clausen (Ø), Enhedslistens gruppeformand, skriver følgende om dagens begivenheder på sin Facebook-profil:

»Det er i grunden meget enkelt. Det er altid forkert at forhindre folk i at ytre sig eller at høre, hvad andre siger. Til gengæld har man al mulig ret til at vise sin afstandtagen fra de synspunkter, regeringen står for. Det er der mange, der burde have tænkt på i dag. Til regeringen må man nok sige, at ønsket om dialog er totalt fraværende i dagligdagen, så derfor kan det være lidt svært at tage ønsket om dialog i dag alvorligt«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip