Politikere kræver forbud mod import af løve-trofæer

Skrevet af Jesper Larsen

28/07/2015

Dagens topnyheder

Drabet på den radio-mærkede løve Cecil i Hwange Nationalpark i Zimbabwe, har nu fået en række medlemmer af EU-parlamentet til at kræve et forbud mod import af løve-trofæer. 

Løven blev dræbt med en bue og pil af en europæer, og det meningsløse drab får dem nu til at kræve ændringer. 

- Drabet på Cecil var tragisk og ondt, men i det mindste har det sat spotlys på den absurde situation, der er netop nu. Selvom antallet af løver i Afrika er faldet de senere år, må jægere stadig godt importere løve-trofæer ind i EU fra en lang række afrikanske lande, skriver det britiske EU-medlem Catherine Bearder, i et åbent brev til EU-parlamentet, ifølge Guardian. 

Læs også: Spanier anklaget for at have dræbt løven Cecil

Løven Cecil havde fået skåret sit hoved af og var blevet pelset, da den blev fundet. Den var meget afholdt, og myndighederne i Zimbabwe forsøger nu at lokalisere drabsmanden, der menes at være spansk. 

- Det er vanvittigt, at løver bliver dræbt for at en europæer kan hænge dens hoved op på væggen derhjemme. EU-komissionen må omgående forbyde import af alle dele fra løver, siger Keith Taylor, der ligeledes er britisk EU-parlamentariker, til Guardian. 

En gruppe eksperter, der er kendt som Scientific Review Group, tager beslutninger om, hvorvidt jagt på løver skal være lovligt i en række lande. De har vurderet, at Zimbabwe, Namibia, Tanzania og Sydafrika har bestande, der er store nok til at tillade jagt. 

Læs også: Danskere dræber elefanter i lande, de er udrydningstruede

Men de bliver kritiseret for ikke at have adgang til nok data, før de træfer deres beslutning. 

- Vi har brug for en uafhængig optælling af løver i flere lande, hvor vi nu tillader import fra. Medmindre de optællinger bliver foretaget, skal vi stoppe importen. Som det er nu, skal det bevises, at det ikke er bæredygtigt, men vi har behov for det modsatte. At de viser os, at det er bæredygtigt, siger Dr. Peter Kat, fra NGO'en Lionaid. 

Der bliver i øjeblikket importeret cirka 200 løve-trofæer til EU årligt. 

Læs også: Så mange elefanter bliver dræbt af danskere hvert år