Politikere langer ud efter pensionsbranchen

Blandt partierne på Christiansborg brede der sig nu en vrede mod pensionsbranchen. Det skriver Børsen.

Ved at skifte kapitalpension ud med aldersopsparing kan man få en skatterabat på 2,7 procent, hvis man laver skiftet inden udgangen af 2014. Tilbuddet er indført af regeringen og Venstre og de Konservative og skal være med til at lokke danskerne til at bruge den nye pension. Men pensionsselskaberne og bankerne tilbyder deres kunder vidt forskellige vilkår for overgangen til aldersopsparingen.

Skiftet er forbundet med gebyrer af varierende størrelse, og i nogle tilfælde vil kunderne ligeledes miste rentegarantierne på deres pension. Den fremfærd skaber vrede hos både Venstre og de konservative.

Venstre vil have skatteminister Holger K. Nielsen til at kortlægge, hvor stort problemet er. Derefter vil partiet vurdere, om der er behov for nye initiativer. Samme melding lyder fra SF og Dansk Folkeparti.

Samtlige partierne påpeger, at der burde være lige vilkår for alle, hvis de vil gøre brug af tilbuddet om en skatterabat ved at gå over til den ny pension.

Aldersopsparingen er karakteriseret ved, at der ikke er noget skattefradrag ved indbetalingerne. Omvendt bliver udbetalingerne hellere ikke beskattet, når man går på pension.

Vreden fra de politiske partier kommer samtidig med, at Danske Bank ligeledes er ude med riven mod den øvrige pensionsbranche, fordi den lader kunderne gå glip af en økonomisk gevinst ved deres fremfærd.

Den løftede pegefinger har man dog ikke meget til overs for hos PFA. Forbrugerøkonom hos PFA Carsten Holdum fremhæver, at for pensionsselskaberne er et af problemerne, at kunderne risikerer at blive dobbeltbeskattet ved skiftet, fordi man også kommer til at betale skat af de fælles reserver i de rentegaranterede produkter.

Dagens Gossip