Politikere om metrobyggeri: Nu skal vi ud af dødvandet

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Forligskredsen bag Cityringen i København mødes torsdag klokken 14 i Transportministeriet, og både Venstres og De Radikales trafikordførere håber, at det kan få sat skub i en ordentlig proces, så der kan komme styr på milliardprojektet.

- Det er et utroligt stort projekt, og det nyder bred politisk opbakning, og nu skal vi altså videre. Vi skal ud af det dødvande, projektet befinder sig i i øjeblikket.

- Det er vores mål, så vi er spændte på, hvad ministeren har i posen i dag, siger Venstres Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

Samme udmelding kommer fra Andreas Steenberg, der er trafikordfører for De Radikale.

- Det her skal have en ende, og Metroselskabet, der står for byggeret, skal vide, hvad de har at rette sig efter. Vi skal sikre, at det bliver færdigt til tiden og til de penge, der er sat af, siger han.

Transportminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt forligsparterne, der tæller samtlige partier undtagen Enhedslisten og Liberal Alliance, til møde, efter at Metroselskabet tirsdag efterlyste faste rammer for byggeriet af Cityringen, hvis tidsplanen skal overholdes.

Hverken De Radikale eller Venstre kommer selv med forslag, men ser derimod frem til at høre ministerens bud på, hvordan metro-projektets problemer skal løses.

- Ministeren har serveretten, siger Kristian Pihl Lorentzen og uddyber:

- Han har hele embedsværket til sin rådighed, så han analyserer nok forskellige handlemuligheder, og vi er klar til at indgå i en konstruktiv forhandling om, hvordan vi kommer videre, for det her projekt kan jo ikke hænge i luften på den måde.

Magnus Heunicke har allerede åbnet for en eventuel ændring i den lovgivning, som Metroselskabet arbejder under.

Over de seneste syv måneder har miljømyndighederne ændret rammerne for metrobyggeriet i forbindelse med sagsbehandling af en række klagesager, blandt andet om støjniveauet, hvilket har skabt usikkerhed for både naboerne og Metroselskabet.

Afgørelserne har begrænset arbejdet på flere byggepladser, og Metroselskabet frygter, at nye klager kan forsinke projektet med op til to år, og den bekymring deler transportministeren.

/ritzau/