Politikere siger god for hjertestop til fostre før abort

Om nogle uger skal sundhedsordførerne og sundhedsminister Astrid Krag (SF) blandt andet diskutere brugen af kaliumsprøjten, som kan give fostret hjertestop. Det lader til, at der er enighed om, at hvis sundhedspersonalet vurderer, at kvinder - der har fået tilladelse til den sene abort - ikke bliver belastet, skal de tilbydes sprøjten. Ligeledes skal de informeres om, at der kan være livstegn fra fostret eller barnet, når det kommer ud.

Det Etiske Råd er splittet i spørgsmålet. Her mener otte medlemmer, at sprøjten med kalium slet ikke skal anbefales, fordi »sundhedsvæsnets opgave er at redde liv«, mens syv vurderer, at den gravide skal have tilbuddet, »hvis særlige omstændigheder taler herfor«, altså hvis lægen mener det. Endelig er kun én tilhænger af, at sprøjten bliver et fast tilbud, hvis kvinden er halvvejs gennem graviditeten.

De konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær (K), mener ifølge Politiken, at det er »meget ulogisk« at fraråde muligheden for sprøjten.

»Man har jo allerede givet lov til en sen abort, hvor kvinden får medicin for at sætte en fødsel i gang, så fostret i de fleste tilfælde vil være dødt, når det kommer ud. Vi kan ikke komme uden om, at man gør en ende på det,« siger hun til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip