Politikere: Skat for udsultet til at gabe over alle sager

Efter en årrække med store nedskæringer i Skat er styrelsen udsultet og kan tydeligvis ikke gabe over de opgaver og sager, som den burde tage sig af.

Sådan lyder det fra SF og Socialdemokraterne, som efterspørger flere hænder til arbejdet med at opkræve skatter, afgifter og gæld til det offentlige.

Torsdag var skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd for at svare på spørgsmål om Skats og Skatteministeriets rolle i sagen om snyd med udbetaling af udbytteskat.

Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, gjorde det i den forbindelse klart, at skatteministeren har ansvaret for eventuelle nye skandalesager, hvis ministeren ikke tilfører flere ressourcer til området.

- Når tilbuddet om at øge mandskabet er der så entydigt, og hvis man ikke benytter sig af det, så ligger ansvaret hos skatteministeren, sagde Jesper Petersen.

Foruden Socialdemokraterne er det blandt andet SF, der kræver flere medarbejdere i Skat, ligesom Venstre selv vil finde flere midler, hvis der er behov for det.

Dermed tegner sig et politisk flertal for at give Skat flere kræfter.

- Hvis Skat har brug for flere ressourcer, så skal vi have fundet dem. Men det er spørgsmålet, om flertallet rækker til også at finde finansieringen. Det er der, hvor det nogle gange kniber, siger Karsten Lauritzen.

Svindel med refusion af udbytteskat fra 2012 til 2015 formodes at have kostet den danske statskasse 9,1 milliarder kroner.

Manglende kontrol med udbetalingerne fremhæves som en afgørende årsag til, at den formodede svindel har fundet sted gennem flere år uden indgriben.

Siden 2005 har Skat været igennem en af de største statslige spareøvelser i nyere tid, og mandskabet er skåret ned fra godt 9000 medarbejdere i 2006 til 6200 ansatte i dag.

Det er indlysende at kæde Skats problemer sammen med de nedskæringer, som styrelsen har været igennem, påpeger SF's skatteordfører, Lisbeth Beck-Poulsen.

- Vi ved jo, at investeringer i medarbejdere i Skat kommer tilbage flere gange, fordi de simpelthen får opkrævet flere penge, siger hun.

- Det her er ikke det eneste problematiske område. Det her er decideret svindel, men der er en masse skat og gæld derude, der bare ikke bliver opkrævet og betalt. Så det koster mange penge for statskassen at have alt for få medarbejdere i Skat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip