Politikere smed tåregas i Kosovos parlament

Skrevet af admin

08/10/2015

Dagens topnyheder

Medlemmer af oppositionen i Kosovo tog torsdag vidtgående midler i brug for at vise deres modstand mod et lovforslag.

De kastede tåregas i parlamentet i protest mod en aftale, som regeringen har indgået med Serbiens regering.

Røgen fra tåregasgranaten fyldte hurtigt parlamentets mødesal. To kvindelige parlamentsmedlemmer besvimede og måtte køres fra stedet i ambulance, skriver AFP, hvis medarbejder var til stede i salen.

Ifølge Reuters var det Albin Kurti der kastede tåregasgranaten. Han er kendt som tidligere studenterleder, der stod forrest i oprøret mod Serbiens undertrykkelse af det kosovoalbanske mindretal i 1990'erne.

Nu er oppositionen kraftigt imod den aftale, som med EU's hjælp er forhandlet på plads mellem Kosovos regering og Serbien. De to parter er blevet enige om flere juridiske og økonomiske rettigheder til det serbiske mindretal i Kosovo.

Blandt andet skal serberne have ret til at etablere kommuner drevet af dem selv, hvilket giver mulighed for selvstyre inden for det lille Balkan-land.

Kosovo er en tidligere serbisk provins, som erklærede sig selvstændig i 2008.

Den serbiske regering nægter at anerkende løsrivelsen og mener, at Kosovo stadig tilhører Serbien. Men alligevel har regeringen i Beograd indvilget i at normalisere forholdet mellem de to lande.

Onsdag blev Kosovos premierminister, Isa Mustafa, overdænget med æg under en demonstration arrangeret af oppositionsstøtter.

/ritzau/dpa