Politikere vil fratage hellige krigere deres statsborgerskab

Forslaget indeholder blandt andet en udvidelse af muligheden for - med en dommerkendelse - at foretage hemmelige ransagninger.

»Det vil gøre det lettere at optrevle disse netværk, uden at de ved, at de bliver kigget i kortene. I dag må man kun lave hemmelige ransagninger efter tunge våben, men nu bliver det også efter lette håndvåben,« siger Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup (S), til avisen.

Den konservative retsordfører, Tom Behnke, foreslår yderligere, at man fremover mister sin danske opholdstilladelse, hvis man har deltaget i hellig krig i eksempelvis Syrien.

»Konsekvensen må være, at der ikke er plads til én i Danmark længere, og så må man slå sine folder et andet sted. De udgør en trussel for Danmark, når de kommer tilbage,« siger han.

Dansk Folkeparti tager skridtet videre og vil også straffe hellige krigere med dansk statsborgerskab.

»I dag kan vi fratage et statsborgerskab, hvis man har opnået det ved svindel, eller hvis man dømmes for terror. Der er brug for, at det også gælder, hvis man har deltaget i hellig krig i et andet land,« siger retsordfører Peter Skaarup (DF). Han vil nu kalde justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd for at høre, hvad justitsministeren vil gøre for at bremse udviklingen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip