Politikere vil have de udviklingshæmmede hjem

Ud over de fem enkeltmandskontrakter, som Københavns Kommune havde med Møllen, har kommunen yderligere 34 udviklingshæmmede anbragt i andre enkeltmandstilbud uden for kommunegrænsen. Socialudvalget vil derfor nu konkret se på, om kommunen kan etablere egne pladser til disse borgere i stedet for at have dem boende enkeltvis langt fra København

Udvalget tager fat på opgaven på baggrund af et forslag fra Dansk Folkeparti.

»Du kan se, hvad der sker, når man placerer borgerne et sted som Møllen langt væk fra Københavns Kommune. Vi skal have meget bedre hånd i hanke med, hvad der foregår. Det handler ikke kun om, at stederne skal ligge tættere på, men også at de her private bosteder med enkeltmandskontrakter kan være af forskellig kvalitet. Og så ville man måske kunne få reduceret ventelisten ved at få bygget nogle flere pladser,« siger Finn Rudaizky (DF), der fremsatte forslaget på det seneste møde i Borgerrepræsentationen.

De Konservatives Jakob Næsager bakker op om ideen.

»Vi konservative er enige med Dansk Folkeparti i, at det er godt at få undersøgt, hvad det vil koste at hjemtage de borgere, der bor på enkeltmandsinstitutioner. Vi har dog endnu ikke taget stilling til, om de også skal tilbydes at flytte til en kommunal, en privat eller en lille eller stor institution,« siger han.

Forslaget møder også opbakning hos både SF og Socialdemokraterne.

»Vi har bedt Handicaprådet vurdere det. Hvis de bakker op om forslaget, så vil vi selvfølgelig også gerne se positivt på det,« siger Lars Aslan Rasmussen (S).

I forvejen har Socialforvaltningen i Københavns Kommune i nogle år haft planer om at etablere et nyt botilbud, som skal samle nogle af kommunens svageste handicappede borgere. Tilbuddet rummer dog kun ti pladser og forventes ifølge forvaltningen først at stå klar i 2015. Handicapcenter København vurderer selv i et notat, at der kan være behov for yderligere en eller to pladser om året til enkeltmandsprojekter.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL) vil gerne diskutere, om det giver mening at etablere flere pladser.

»Vi ved, at der kommer til at mangle boliger om nogle år, så vi skal alligevel i gang med nybyggeri, og i den forbindelse skal det selvfølgelig overvejes, om nogle af enkeltmandsprojekterne skal tænkes ind,« skriver han i en mail til Berlingske.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip