Politikere vil ikke tale om vækstforhandlinger

Pressen var ellers blevet inviteret til Finansministeriet forud for forhandlingerne, der begyndte klokken 15, og på vej ind til finansminister Bjarne Corydon (S) gav både Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), de Konservatives Lars Barfoed (K), og Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll (LA), kommentarer til de ventende journalister.

Normalt er kutymen ved de officielle forhandlinger i Finansministeriet, at parterne kommer ud og siger et par ord efter forhandlingerne, men det har de altså ikke ønsket mandag aften.

På bordet i Finansministeriet er ud over selskabsskatten også en fjernelse af arveafgiften for familieejede virksomheder. Det er tre blå partiers hovedkrav i forhandlingerne, efter de har erkendt, at de ikke kan presse regeringen til at sænke selskabsskatten yderligere.

Parterne tog for alvor hul på forhandlingerne om andel del af vækstpakken mandag morgen, efter det søndag aften lykkedes alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten at lave en aftale om første del af vækstaftalen, der indeholder en genindførelse af boligjobordningen og billigere sodavand og øl.

Det er forventningen, at parterne forhandler videre om anden del af vækstpakken tirsdag, men endnu er der ikke aftalt noget tidspunkt.

Aftalen ventes at falde på plads i løbet af denne uge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip