Politikerne mangler tillid blandt vælgerne

Ifølge politiken.dk siger hele 64 procent af de adspurgte vælgere, at politikerne ikke gennemfører den politik, de lover. Kun otte procent oplever, at der er sammenhæng mellem politikernes løfter og deres politik.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), er bekymret over undersøgelsens resultat, men han mener ikke, at ansvaret for den manglende tillid ligger hos politikerne alene.

»Det er ildevarslende. Politikerne og medierne skal gøre sig meget mere umage med at forklare mekanikken - nemlig at det aldrig bliver præcis, som det parti, man har stemt på, vil have det«, siger han til politiken.dk.

Meningsmålingen, som omfatter 1.008 vælgere, viser også, at tiltroen til politikernes dømmekraft er lav. Kun 27 procent mener, at politikerne træffer »gode beslutninger«.

»Det er beklageligt få. Nødvendigheden af kompromiser og krisehåndtering står nok ikke klart nok. Både politikerne og medierne er for dårlige til at formidle den,« siger Mogens Lykketoft.

Ifølge Ceveas analysechef, Jens Jonatan Steen, føler vælgerne sig afkoblet fra politikernes verden.

»Politikerne er tvunget til at lytte mere til bekymringerne og finde nye måder at inddrage borgerne på,« siger han til politiken.dk.

Dagens Gossip