Politikerne på borgen udskyder officielt deres sommerferie

Det står klart efter et møde onsdag mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Udvalget for Forretningsorden, hvor statsministeren har præsenteret udvalget for de lovforslag, som regeringen ønsker færdigbehandlet inden sommerferien. Der er tale om i alt 14 forslag, oplyser Folketinget.

Folketingets politikere plejer at have sidste mødedag 4. juni, dagen inden Grundlovsdag, men i år kommer politikerne til at vente til den sidste uge af juni. Dermed bliver man heller ikke færdig til afslutningsdebatten 29. maj.

Folketinget forventer, at man kan gennemføre hovedparten af 1. behandlingerne af lovforslagene 11. eller 12. juni, og først i den sidste uge af juni bliver der plads til 2. og 3. behandlingerne. De endegyldige datoer kommer først senere.

Camilla Hersom (R), som sidder i Folketingets udvalg for forretningsorden, sagde tirsdag til BT, at det blandt andet er et kommende indgreb i lægekonflikten, som er skyld i udskydelsen af sommerferien.

»Et indgreb i lægekonflikten er lige på trapperne, og det betyder, at forslaget snart kommer i høring, hvilket oftest vil tage 30 dage. Derefter skal loven tilpasses, hvilket også tager lidt tid. Derudover vil regeringen meget gerne have vedtaget alle de nye love omkring deres vækstplan, hvilket nok også er skyld i udsættelsen,« sagde Camilla Hersom.

Det nye folketingsår starter den første tirsdag i oktober.

Dagens Gossip