Politikers sikkerhedsvagter fik skåret halsen over

En gruppe bevæbnede mænd stormede en lokal viceguvernørs bolig i landsbyen Midlu, og her skar de halsen over på to af hans vagter, fortæller den lokale polititalsmand Mohammed Ibrahim ifølge Al Jazeera. Efterfølgende skød og dræbte de ni andre personer i landsbyen.

»Vagterne ved viceguvernørens hus blev slagtet. Vi har ikke foretaget nogen anholdelser endnu, men fælles militære- og politienheder er blevet sendt til landsbyen for at opspore gerningsmændene, som er på flugt,« forklarer Mohammed Ibrahim.

Viceguvernør Bala James Ngilari var ikke hjemme, da det brutale angreb fandt sted, og politiet kender endnu ikke gerningsmændenes motiv eller identitet. Det har dog en formodning om, at angrebet var nøje planlagt - blandt andet fordi vidner i landsbyen hørte gerningsmændene kalde ofrene ved deres navn.

Det kan ikke udelukkes, at det er den militante islamistske gruppe Boko Haram, som står bag angrebet. Gruppen står bag en række andre angreb i regionen og anslås at have dræbt 3.000 personer siden 2009.

Det fik torsdag dem nigerianske præsident Goodluck Jonathan til at danne en gruppe, som skal undersøge, om man kan sætte en stopper for de voldelige overgreb ved at tilbyde Boko Haram amnesti.

Dagens Gossip