Politiklagemyndighed går ind i sag om ulykke ved biljagt

Skrevet af admin

26/02/2016

Mest læste i dag

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, er torsdag aften gået ind i en sag fra Sønderborg, hvor en mand tidligere på aftenen kørte galt, efter at en af politiets patruljebiler havde forsøgt at stoppe bilen.

- Vi blev orienteret her tidligere på aftenen (torsdag, red.) af politiet i Syd- og Sønderjylland om en eftersættelse. I den forbindelse kørte den eftersatte person galt og kom alvorligt til skade, siger Christian Otto, der er specialkonsulent ved DUP, til Ritzau.

Ulykken skete omkring klokken 20.45 på Hørtoftvej.

Ifølge jv.dk havde politiet forinden forsøgt at stoppe bilen inde i Sønderborg, men den mandlige bilist valgte i stedet at køre væk fra stedet i høj fart.

Turen gik herefter over Alssundbroen til Jylland, fortsatte et stykke på motorvejen, hvorefter føreren kørte til højre ved Hørtoftvej.

Her mistede han i en svag venstrekurve herredømmet og kørte galt, skriver jv.dk.

Manden kom alvorligt til skade ved ulykken og blev fløjet til Odense Universitetshospital med helikopter. Hans præcise tilstand er ukendt for DUP, der udtaler sig i sagen.

- Vi bliver kun indblandet i sager, hvor der er personer, der er kommet alvorligt til skade. Vi skal i bund og grund afdække omstændighederne. Hvordan og hvorfor ulykken er sket, siger Christian Otto.

DUP's redegørelse ventes færdig om et par måneder, hvorefter statsadvokaten skal vurdere, om der skal rejses en sag mod politiet.

/ritzau/