Politikredse afgiver flere betjente til grænsekontrol

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Den midlertidige grænsekontrol snupper et stort antal af betjente fra landets politikredse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen afgiver Københavns Vestegns Politi, Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi dagligt 30 betjente til grænsekontrollen.

Men tallet er reelt det dobbelte, fordi betjentene typisk er ved grænsen syv dage i træk og ti timer om dagen inklusiv transport, og det giver mindst en uges afspadsering.

Og det mærkes i den grad ude i kredsene, fortæller Knud Stadsgaard, der er politiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

- Jeg har været i dansk politi i 33 år, og der har vi ikke på noget tidspunkt været så udfordret som nu, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge avisen forklarer han, at grænsekontrollen blandt andet har betydet, at politiet i dag rejser færre sager på eget initiativ.

- Det kunne for eksempel være narko på gadeplan. Nogen, der har hash på sig eller sælger det ved en S-togsstation.

Hidtil har Rigspolitiet og regeringen oplyst, at kontrollen kræver 200 betjente. Men ifølge et notat fra Rigspolitiet var det tal oppe på 290 betjente om dagen per 27. januar.

Justitsminister Søren Pind (V) har ellers tidligere sagt, at påvirkningen i resten af landet var begrænset.

Men det undrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Søren Pind har selv sagt, at grænsekontrol vil have meget ringe betydning. Nu får den skyld for alverdens ulykker. Det hænger slet ikke sammen, siger han til avisen.

/ritzau/