Politikvinde viste indsat hans barns fødsel på iPad - nu bliver hun idømt fængselsstraf

Politibetjent og lokalpolitiker i Maribo Linda Sommer brød loven, da hun lod en Bandidos-rocker i arresten overvære via en iPad, da hans barn blev født.

Retten i Nykøbing Falster har tirsdag straffet den 50-årige kvinde med 20 dages betinget fængsel i sagen for misbrug af sin stilling og skødesløshed i tjenesten.

Afgørelsen falder, selv om retsmødet har været noget kaotisk. Blandt andet har forsvarsadvokat Torben Koch slet ikke udtalt sig i retten.

Hovedpersonen, Linda Sommer, forlod retsmødet, inden det for alvor gik i gang. Retten ville nemlig ikke aflyse sagen, på trods af hun har fået både en psykolog- og en lægeerklæring, der konkluderer, at hun er ude af stand til at afgive forklaring.

Det fik hende til at udvandre, og hendes advokat Torben Koch har forholdt sig tavst under både vidneafhøringer og procedure.

Ifølge anklager Anja Lund Liin har betjenten forsømt sine opgaver, da hun gentagne gange har hjulpet rockeren til at få besøg fra pårørende uden at følge reglerne.

Hun arrangerede både besøg fra den gravide kæreste og hans far. Hun sørgede også for, at arrestanten via en videotelefonsamtale kunne følge med, da kæresten skulle føde i maj 2015.

- Hun fik et alt for familiært forhold til dem. Det er sikkert en god gerning, men arrestanten er en del af en højspændt Bandidos-sag. Derfor er politiet nødt til at vide, hvem han er i kontakt med, sagde Anja Lund Liin i sin procedure.

Arrestanterne har kun tilladelse til at få overvågede besøg tre gange om ugen, og al korrespondance med omverdenen skal gennemlæses af politiet.

Alligevel viser betjentens private kalender og sms-korrespondancer, at hun har været i hyppig kontakt med den varetægtsfængsledes pårørende for at planlægge besøg uden for almindelig besøgstid.

Hendes chef, politikommissær Johannes Skree Lassen, var indkaldt som vidne. Han havde også bemærket, at hun brugte uforholdsmæssigt meget tid på besøg i arresten.

- Jeg tager en samtale med hende for at bringe det til ophør, for omfanget var helt uacceptabelt, siger han.

Dog stoppede besøgene ikke, og ingen af visitterne er registreret i det officielle system, der skal holde et vågent øje med om reglerne overholdes.

- Linda Sommer er udmærket klar over, at hun er på glatis, for hun har ikke registreret besøgene. Desuden kan man også undre sig over, at de er afholdt i hendes fritid, lød det fra anklageren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip