Politimand dræbt af bombe i Kairo

En bombe i et af de pænere kvarterer i Egyptens hovedstad, Kairo, har søndag kostet en politimand livet. To andre betjente og en civil er såret, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Bomben var placeret i eller ved en bil, siger kilderne. De tilføjer, at eksplosionen var så kraftig, at den lavede et krater i vejen.

Bomben eksploderede på 15. maj-broen, der fører til Zamalek-kvarteret i det centrale Kairo. Her ligger de fleste ambassader, blandt andet også den danske.

En militant gruppe ved navn Ajnad Misr har taget skylden for angrebet. Gruppen kom frem i januar 2014 og har primært rettet sine angreb mod sikkerhedsstyrker i og omkring hovedstaden.

Få timer inden bombeangrebet var gruppens leder og stifter blevet dræbt af skud i en lejlighed i Giza-kvarteret i Kairo natten til søndag.

Gruppen har ikke kommenteret drabet på lederen, Hamam Mohamed Attia, eller givet udtryk for, at bombeangrebet var hævn for dette.

Det er anden dag i træk, at Kairo rystes af bombeangreb. Lørdag eksploderede to bomber i boligkvarteret Imbaba, der ligger lige på den anden side af Nilen i forhold til Zamalek.

Ingen kom til skade ved lørdagens bombeangreb.

Siden præsident Mohamed Mursi, der har sin baggrund i det forbudte Muslimske Broderskab, blev væltet i 2013, har Egypten kæmpet mod et oprør, som først og fremmest er gået ud over den nordlige del af Sinai-halvøen.

Men ind imellem placerer militante grupper også bomber i Kairo og andre byer.

Oprøret har siden sommeren 2013 kostet flere hundrede politifolk og soldater livet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip