Politimand er sigtet for at krænke 15 kvinder verbalt

En østjysk politimand er sigtet for i 15 tilfælde verbalt at have krænket unge kvinders blufærdighed, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

- Sagen er færdigefterforsket og videresendt til Statsadvokaten i Viborg, fortæller efterforskningschef i DUP Niels Raasted.

DUP er den myndighed, som efterforsker sager mod politifolk, der er under mistanke for at have gjort noget strafbart, mens de var i tjeneste.

Politimanden i sagen nægter sig skyldig, men DUP har sigtet ham for at have krænket yngre kvinders blufærdighed, mens han var i tjeneste.

Krænkelserne er ifølge sigtelserne sket verbalt, så der er altså ikke tale om fysiske overgreb.

- Sigtelsen går på, at han har fremsat bemærkninger om kvindernes udseende og har kommenteret private forhold, herunder af seksuel karakter. Hvad det er, kan jeg ikke komme nærmere ind på, siger Niels Raasted.

Hvad end politimanden har sagt, så har det været så groft, at der er rejst sigtelse for overtrædelse af straffelovens paragraf om blufærdighedskrænkelse. Derudover er politimanden også sigtet for stillingsmisbrug.

- Det er han, fordi det er gjort i hans virke som politimand, fortæller Niels Raasted.

Som efterforskende myndighed har DUP mulighed for at rejse sigtelse mod en mistænkt. Det er sket i denne sag. Men DUP kan ikke bestemme, om en sag skal føres for domstolene.

Det er i stedet op til anklagemyndigheden at afgøre. I sager, hvor politifolk er under mistanke, er det landets to statsadvokaturer i henholdsvis Viborg og København, som behandler sagerne.

Da sagen stammer fra Østjylland, bliver det statsadvokaten i Viborg, som skal beslutte, hvorvidt politimanden skal tiltales og dermed kræves straffes.

/ritzau/

Dagens Gossip