Politimand frifindes for at agere guide i hashmiljøet

En politibetjent, der er tiltalt for lækage af fortrolige oplysninger, er frifundet ved Retten i Holbæk onsdag.

Politibetjenten fra Midt- og Vestsjællands Politi tog i april sidste år en journalist fra Weekendavisen med på en køretur rundt i Kalundborgs hashmiljø, hvor han fortalte om hashsituationen.

Af artiklen fremgår specifikke betragtninger og mere eller mindre detaljerede beskrivelser af personer og adresser.

Men betjenten selv forklarede i retten, at han udtalte sig til baggrund og desuden aldrig under køreturen var så specifik, og at citaterne derfor var en journalistisk stramning.

- Det jeg bliver citeret for, det har jeg ikke sagt. Jeg har udtalt mig i generelle vendinger om måder at agere på, og så har journalisten gjort det specifikt. Jeg har aldrig peget og sagt "ham der, han sælger", sagde betjenten.

- Det giver sikkert mere kant, men det er ikke ensbetydende med, at jeg har sagt det, forklarede betjenten videre.

Han fortalte også, at han havde fået artiklen til gennemlæsning og ved den anledning gjort journalisten opmærksom på, at han ikke kunne stå inde for egne citater i artiklen.

Weekendavisens journalist var indkaldt som vidne, men befinder sig for tiden ikke i Danmark. Politiets tidligere telefoniske afhøringer af ham blev derfor læst højt.

Af afhøringerne fremgår det, at journalisten ikke selv erindrer, at politibetjenten udtrykte utilfredshed med citaterne, men at betjenten nok har ret, når han siger, det forløb sådan.

Sagen startede med et læserbrev i Politiken, hvor den 45-årige politimand stillede spørgsmål ved fornuften i, at hash stadig er forbudt i Danmark. Han skrev blandt andet, at vi gør samme fejl som USA under forbuddet mod alkohol.

- Banderne vokser og sammen med dem deres magt, skrev politiassistenten.

Anklagemyndigheden kan stadig anke sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip