Politimand frifundet for trusler mod kolleger

Der lød et lettelsens suk fra tilhørerpladserne og der blev uddelt skulderklap mellem politimændene, da deres politikollega blev frifundet for trusler mod to andre kolleger.

Københavns Byret afgjorde fredag, at det ikke var trusler, da en 57-årig politimand trak en pistol op af lommen foran to kolleger i Københavns Lufthavn 12-13 september 2011.

Den 57-årige, der har arbejdet som politimand i over 30 år, var tiltalt for at have trukket en pistol og have truet med, at han enten ville skyde kollegerne eller sig selv, hvis han ikke afleverede pistolen.

Den ene kollega, der er vicepolitikommissær, forklarede i retten, at han ikke følte sig truet, og at han opfattede det som om, at politimanden ville aflevere sin pistol.

- Jeg er helt uforstående over, at vi står her i dag. Jeg havde skrevet en sag om det her, hvis jeg følte mig truet, siger han.

De havde ifølge den 57-årige talt om episoden, og derefter afsluttet sagen.

Senioranklager Line Scharf mener ikke, at kollegaens opfattelse kan have betydning for dommen.

- Hvordan han har opfattet situationen er lige meget. Det handler om, hvordan andre ville andre opfatte situationen, siger hun i retten.

At vicepolitikommissæren ikke følte sig truet, blev dog en afgørende faktor for afgørelsen.

Politimanden er tidligere skydeleder, og har undervist i håndtering af våben. Han forklarede, at han havde taget pistolen op og lagt den på bordet. Den forklaring valgte retten at tro på.

Ifølge politimanden selv havde han brokket sig over et nyt vagtsystem over for kollegerne og derefter afleveret pistolen i sin frustration.

/ritzau/

Dagens Gossip