Politimand hyldes efter hjerteskærende forsvar for uledsagede flygtningebørn

Som Dagens.dk beskrev i denne uge, så har Sverige store udfordringer med uledsagede flygtningebørn, der rejser tusindvis af kilometer alene uden deres forældre for at nå i sikkerhed i Skandinavien. 

Hvor vi erhjemme i gennemsnit modtaer 30-40 hver uge, så er tallet i Sverige på astronomiske 700 børn om ugen, hvoraf en stor del er traumatiserede efter krig, vold og ubehagelige oplevelser under flugten. 

I denne uge havde politiet i byen Lund, der ligger lidt nord for Malmø, en oplevelse med et af de mange uledsagede børn, der forsøgte at tage sit eget liv. 

Læs også: Uledsagede flygtningebørn oplever tæsk og dødsfald på rejsen til Skandinavien. 

Det har fået dem til at skrive et indlæg på Facebook, hvor de går i rette med de mennesker, der ikke kan finde overskud i deres hjrter til at tage imod de ensomme og sårbare unge. 

Under overskriften 'Hvad fanden gør vi?' fortæller de om episoden, hvor en 16-årig forsøgte at tage sit eget liv, og betjentene desperat forsøgte at redde ham og trøste ham. 

- Hvad har du oplevet af rædsler i dit liv? Hvad er det, du har gået igennem, der gør, at du har det så dårligt? Jeg tror, du har oplevet rædsler, som jeg slet ikke kan forestille mig - et helvede der er brudt op inde i dig, og fylder et ungt menneske med angst og bekymring. Du er ikke den første, jeg har mødt, og du bliver heller ikke den sidste, indleder politiet i Lund opdateringen på Facebook, der er liket af over 72.000 mennesker og delt mere end 20.000 gange. 

- Et par timer senere er vi hos dig på skadestuen for børn. Du ligger på ryggen på sengen, og min kollega sidder ved siden af dig, og taler roligt på engelsk, mens hun forsøger at trøste dig. Prøver at give dig håb. 

Læs også: Mange uledsagede flygtningebørn kommer til Danmark

- Jeg taler i telefonen med den vagthavende, og vi beslutter, du skal overføres til børnepsykiatrisk i Malmø. Jeg håber, de kan hjælpe dig med alle dine tanker, lyder det i opdateringen, inden politiet går i rette med alle dem, der har fordomme mod uledsagede flygtningebørn. 

- Tænk hvis du havde havde været i stand til at opleve, hvad jeg gør på et skift - set, hvad jeg har set. Hørt, hvad jeg har hørt, oplevet, hvad jeg har oplevet, og føle, hvad jeg har følt. 

- Så tror jeg, du ville ændre dit synspunkt, og du ville begynde at skamme dig. Og stille et spørgsmål, som hele menneskeheden skal svare på. 

- For vi lever alle på denne planet. Vi indånder den samme luft, og vi griner og græder sammen. Vi bliver født, og vi dør. Men vi fortsætter også med at tillade en verden, hvor en tre-årig dreng flygter for sit liv og drukner, og hvor den livløse krop bliver skyllet op på en strand, for øjnene af en forfærdet verden. 

- Vi slutter aldrig med at skade vores medmennesker. Vi skaber hele tiden nye kriser og katastrofer, der resulterer i endnu mere lidelse, krig, ødelagte skæbner, flygtningestrømme og død. 

- Så i dag bør vi mere end nogensinde, stille os selv spørgsmålet: 

Hvad fanden laver vi?

 

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?!För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar...

Posted by Polisen Lund on 12. september 2015

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip