Politimand på fridag spottede voldtægtsmand

Politiet pågreb mandag eftermiddag en 19-årig mand, som de mistænker for at stå bag en grov voldtægt mod en 25-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus C, oplyser Østjyllands Politi.

Voldtægten skete søndag den 14. april klokken fem om morgenen, efter at kvinden havde været en tur i byen.

- Gerningsmanden følger efter hende hjem, hvor han trænger ind i hendes lejlighed og truer hende med en kniv til voldtægt, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Det var en politibetjent, som i sin fritid genkendte gerningsmanden på Store Torv midt i Aarhus og alarmerede sine kolleger.

- Vi sender så straks en politipatrulje derned og foretager anholdelse klokken 15.45, siger Mogens Brøndum.

Den 19-årige mand har været eftersøgt i offentligheden siden 23. maj. Her bad politiet borgere om hjælp til at finde manden, som under voldtægten blev slået så hårdt i ansigtet af sit offer, at han fik en kraftig flænge på underlæben.

Manden sigtes desuden for et voldeligt røveri begået lørdag den 4. maj klokken fem om morgenen på Skt. Clemens Bro i Aarhus.

Her frarøvede han en ung mand dennes mobiltelefon og tegnebog, hvorefter han overfaldt manden med knytnæveslag og sparkede benene væk under ham.

Den 19-årige skal i grundlovsforhør tirsdag formiddag

/ritzau/

 

Dagens Gossip