Politimuseet udstiller hemmelige genstande fra Peter Lundin-sagen

Politimuseet på Fælledvej i København åbner nu en særudstilling om ondskab.

For Siden Anders Bering Breiviks terrorhandling og drab på 77 mennesker i juli sidste år har debatten om ondskabens væsen raset i såvel danske som internationale medier.

Nogle mener ondskaben er en del af menneskets natur, mens andre har påpeget, at der kun findes onde handlinger - ikke onde personer.

Og Politimuseet tager nu for første gang denne problematik op i en særudstilling. I forbindelse med udstillingen vises blandt andet hidtil hemmeligholdte genstande fra blandt andet Lundin-drabene, Palle Sørensens politimord og sagen mod Danmarks største seriemorder, Dagmar Overby.

Med udgangspunkt i udstillingen af disse unikke genstande rejser særudstillingen på ny de klassiske spørgsmål: Hvad er ondskab? Findes der onde mennesker? Hvori består deres ondskab – og hvorfor handler de ondt?

Særudstillingen fælder ingen dom over de enkelte sager eller personer, men konfronterer de besøgende med sagerne i al deres nøgne gru – og lader det så være op til den enkelte selv at vurdere – hjulpet på vej af et stort antal eksperter, der kommenterer de enkelte sager og ondskabens natur undervejs.

Særudstillingen er en unik mulighed for at se genstandene fra nogle af historiens største drabssager – og få et indblik i ondskabens væsen.

Udstillingen åbnes den 25. maj og løber frem til 30. december 2012.

Dagens Gossip