Politisk drama om fremtidens erhvervsskoler

Men Folketingets partier er uenige om, hvordan man får erhvervsskolerne gjort populære blandt de unge. I en ny alliance med de borgerlige partier går både DA og LO ind for adgangskrav til skolerne, men det afviser både regeringen og Enhedslisten. Det skriver Ugebrevet A4.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har for længst bebudet, at regeringen i efteråret vil præsentere en storstilet reform af landets erhvervsuddannelser, der slås med lav prestige, ringe søgning, tårnhøjt frafald og mangel på praktikpladser.

Men en rundringning til de uddannelsespolitiske ordførere fra en række partier viser, at en reform af erhvervsuddannelserne kan blive en lige så svær nød at knække for regeringen, som forhandlingerne om folkeskolen.

For Enhedslisten kræver flere ressourcer og ingen adgangskrav, mens Venstre omvendt afviser flere penge til erhvervsskolerne og samtidig insisterer på, at de unge skal have bestået folkeskolens afgangsprøver i dansk og matematik for overhovedet at komme ind på en erhvervsskole.

Samtidig begynder Dansk Folkeparti at tale om kvoter til gymnasierne, således at flere unge afvises til de almene gymnasier for at få dem til at søge ind på erhvervsskolerne.

Det politiske drama forstærkes af, at det såkaldte erhvervsuddannelsesudvalg med repræsentanter for både arbejdsgivere, fagbevægelse og regering i sidste uge måtte meddele, at man ikke kunne enes om fælles anbefalinger.

Men regeringen forsøger at lægge sammenbruddet bag sig og se fremad, og målet er at få så mange partier som muligt til at bakke op, fastslår børne- og undervisningsordfører for Socialdemokraterne, Troels Ravn (S).

»Det er forhåbningen, at vi får et bredt forlig, og det tror vi på kan lade sig gøre. Mit indtryk er, at alle partier er meget optagede af at få skabt et indhold på erhvervsuddannelserne, som kan gøre dem attraktive for de unge mennesker,« siger Troels Ravn til Ugebrevet A4.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip