Politisk flertal vil bremse DSB's plan om dyrere billetter

Et flertal i Folketinget bryder sig ikke om, at DSB vil hæve billettaksterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Flertallet består af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF.

Regeringens store støtteparti, DF, opfordrer direkte transportminister Hans Christian Schmidt til at få DSB til at droppe prisstigningerne.

- Vi mener ikke, at tiden er inde til at lade taksterne stige. Den kollektive trafik er dyr nok i forvejen, siger transportordfører Kim Christiansen (DF) til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, frygter, at de stigende billetpriser vil få færre til at køre kollektivt.

- Det er problematisk, at DSB's billetter stiger igen, for det betyder, at færre vil tage toget. Og i Socialdemokratiet ønsker vi, at flere tager den kollektive trafik. Ikke færre, siger Rasmus Prehn til Ritzau.

Fra 17. januar hæver DSB i gennemsnit billetpriserne med 2,4 procent.

Pendlerne bliver dog hårdere ramt, da taksterne for at rejse med pendlerkort i snit stiger med 4,9 procent, mens rejsekortet stiger tre procent i snit.

Prisstigningerne, som ifølge DSB ikke har nogen forbindelse til det svenske krav om id-kontrol af rejsende til Sverige, kommer efter et halvår med den laveste inflation i fire et halvt år, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Transportminister Hans Christian Schmidt skriver i en mail til Jyllands-Posten, at han er klar til at drøfte sagen med partierne.

- Hvis Socialdemokraterne eller SF ønsker at lave DSB-kontrakten om, er de velkomne til at rette henvendelse til mig for nærmere drøftelse. Den slags forhandlinger skal i sagens natur ikke føres gennem pressen, skriver ministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip