Politisk flertal vil have register over stjålne cykler

»Det skal være muligt at tjekke stelnumre, og det er interessant i to tilfælde: Hvis man står og skal til at købe en brugt cykel, eller hvis man i nogen tid har undret sig over, om den cykel, som bliver ved med at stå nede foran opgangen, egentlig er stjålet,« siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke (K) til Information.

Da Lars Barfoed (K) var justitsminister, stillede partiet også forslaget, og Datatilsynet har nu vurderet, at et sådan register er muligt inden for lovgivningens rammer. Et flertal uden om regeringen kræver nu, at forslaget bliver gennemført.

Eksperter vurderer, at det reelle tal for cykeltyverier kan være helt op mod en kvart million, fordi mange ikke melder det til politiet, der alligevel kun opklarer en halv procent af cykeltyverierne.

»Vi må bare erkende, at politiet ikke har ressourcer til at opklare de mange cykeltyverier, så derfor er det nødvendigt at tænke alternativt,« siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

Også Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, er positiv over for et register over stjålne cykler.

Justitsminister Morten Bødskov (S) understreger, at han vil afvente en igangværende undersøgelse fra Rigspolitiet af, om oplysningerne i politiets cykelregister kan deles med andre myndigheder og borgere. Undersøgelsen ventes færdig i løbet af i år.

»Cykeltyverier er til stor gene for dem, som det går ud over. Hvis man kan udvikle et mere effektivt cykelregister på en hensigtsmæssig ressourcemæssig og praktisk måde, vil jeg derfor være positivt indstillet,« skriver justitsministeren i en mail til avisen.

Dagens Gossip