Politisk flertal vil skabe en skatteombudsmand

Skrevet af admin

28/09/2015

Dagens topnyheder

Med skatteminister Karsten Lauritzen (V) i spidsen vil et politisk flertal på Christiansborg skabe en uafhængig kontrolinstans, der skal sikre borgernes retssikkerhed over for Skat.

I stedet for en retssikkerhedschef, som i dag er placeret under Skat, skal der for fremtiden være en uafhængig skatteombudsmand eller en lignende instans.

Det skriver Jyllands-Postens finansmedie på nettet, finans.dk.

- En uafhængig institution vil være med til at sikre, at der er proportionalitet i tingene i Skat, og dermed vil den også kunne være med til at sikre tilliden til Skat, siger Karsten Lauritzen til finans.dk.

Både Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti bakker op om idéen, der dermed allerede har et flertal bag sig på Christiansborg.

Også formanden for Danmarks Skatteadvokater, Christian Bachmann, er begejstret over skatteministerens forslag.

- Det vil være en juridisk landvinding og vil medvirke til at øge tilliden til Skat, hvis en uafhængig skatteombudsmand erstatter den retssikkerhedschef, som aldrig kom til at gøre en væsentlig forskel for skatteyderne, skriver han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Årsagen til, at den nuværende retssikkerhedschef ikke slår til, er ifølge Christian Bachmann, at vedkommende er en del af systemet i Skat.

- Det er vigtigt, at en skatteombudsmand står helt frit i forhold til Skat, og at vedkommende placeres fysisk og organisatorisk uden for Skat i modsætning til retssikkerhedschefen, der i dag er en del af systemet, siger han.

- Den nye skatteombudsmand kan eventuelt placeres under Justitsministeriet eller under Folketingets Ombudsmand, siger Christian Bachmann.

/ritzau/