Politisk ordfører lægger låg på Sass-debat

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau afviser Magnus Heunicke (S) Venstre og Dansk Folkepartis krav om at få indsigt i PETs nye sikkerhedsvurdering af den nyslåede erhvervs- og vækstminister.

»Martin Geertsen og alle andre kan være helt trygge ved, at alle udnævnelser er foregået helt, som de plejer. I Venstre burde de koncentrere sig om at komme med nogle svar på deres politik i stedet for at bedrive politisk plat,« siger han.

Berlingske skrev lørdag, at PET har sendt en ny sikkerhedsvurdering af Henrik Sass Larsen til Statsministeriet i forbindelse med, at Sass Larsen byttede posten som gruppeformand for Socialdemokraterne ud med den øverste politiske post i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det fik Venstre og Dansk Folkeparti til at spørge, hvorfor Henrik Sass Larsen kan blive minister nu, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) brugte en tvivlsom sikkerhedsvurdering til at sortere ham fra, da det første ministerhold skulle sættes for to år siden.

Begge partier kræver, at statsministeren kaster lys over, hvad der står i den nye sikkerhedsvurdering, så de kan afgøre, om det rent faktisk var PETs vurdering, der fik Helle Thorning-Schmidt til at droppe Sass Larsen, eller om det var en intern magtkamp i Socialdemokraterne.

»Jeg synes, det er en alvorlig sag, hvis det er sådan, at statsministeren har brugt PET i et politisk ærinde. Man skal ikke bruge en sikkerhedstjeneste i et eller andet internt politisk magtspil,« sagde Martin Geertsen (V) lørdag og krævede »fuld åbenhed« i sagen.

Men det afviser Socialdemokraterne altså.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip