Politisk pres stopper Clinton-film

CNN må opgive en film om tidligere udenrigsminister Hillary Rodham Clinton, fordi instruktøren Charles Ferguson måtte kaste håndklædet i ringen. Pres fra Clintons egen lejr og hendes politiske modstandere hos republikanerne gjorde det for vanskeligt at gennemføre projektet.

En talsmand for TV-stationen bekræftede i går, at filmen er droppet.
»Charles Ferguson har informeret os om, at han indstiller arbejdet på dokumentaren om Hillary Clinton«, lød det.

Instruktøren oplyser, at det republikanske parti allerede i august protesterede skriftligt over for CNN med den påstand, at en dokumentar om Clinton svarede til politisk reklame.

Desuden var der modstand langt ind i demokraternes rækker - med stor sandsynlighed fordi den tidligere udenrigsminister lurer i kulissen som præsidentkandidat i 2016 og ingen ønsker at ødelægge deres chancer for indflydelse i en mulig Hillary Clinton-regering, så alle Fergusons mulige kilder klappede i som østers.

»Ingen af partierne ønsker den film og efter smertefulde overvejelser må jeg konstatere, at det er umuligt for mig at lave en film, jeg kan være stolt af, så jeg opgiver«, skriver instruktøren i en blog hos netavisen Huffington Post.

Dagens Gossip