Politisk redaktør: Ny nedtur for Vilhelmsen svær at vende

I en Gallup-måling foretaget for Berlingske indkasserer den hårdt prøvede minister bare 26 point på en skala fra 1 til 100. Dermed skraber hun bunden sammen med den socialdemokratiske by- og boligminister Carsten Hansen (S). 25 procent af de adspurgte mener, at ministeren har klaret sig så dårligt, at hun står til en fyreseddel.

»Den umiddelbare forklaring er jo, at hun er fejlcastet i erhvervs- og vækstministeriet, men jeg tror også, der stikker noget andet bag,« siger politisk redaktør ved Radio24syv, Jesper Termansen.

»Der er en vis straffeeffekt i den bedømmelse. Hun har ikke leveret det, som dem, der stemte hende ind, ville have. Hun står for en linje, der lige så godt kunne være Thor Mögers (tidligere SF-skatteminister, red.) linje. Hun har skuffet fælt som formand, og som minister har hun stået for en anden linie end den, hendes vælgere troede, hun ville levere,« siger Jesper Termansen.

Posten som erhvervs- og vækstminister er ifølge Jesper Termansen ikke ligefrem en platform, der appellerer til Vilhelmsens vælgere.

»Hun er ikke synlig de rigtige steder. Hun er ofte i Berlingske Business og i Børsen, men det er jo ikke der, det giver credit at være i forhold til at være SFer. Hendes vælgere oplever, at hun ikke er synlig i de sager, der interesserer dem. Så kan hun være nok så meget ude og klippe snore over og tale om det blå Danmark og energisektoren. Vælgerne oplever hende ikke som spiller med særlige SF-synspunkter i den offentlige debat,« siger han.

Jesper Termansen vurderer, Vilhelmsen formentlig står til at skifte ministerium i en kommende regeringsrokade.

»Almindelig Christiansborg-visdom tilsiger, at hun skulle blive socialminister. Men det er heller ikke uden problemer, da det er et område fyldt med mange dårlige sager,« siger Termansen, der dog finder det mest sandsynligt, at Vilhelmsen ender på posten som socialminister efter en rokade til august.

Alligevel skal Vilhelmsen ikke tro, at et andet ministerium er en hurtig vej til større vælgeropbakning.

»Hun kan jo ikke pludselig skifte kurs til klassisk venstrefløjspolitik, fordi hun indtager socialministerposten. Hun får lov at forvalte den benhårde offentlige styring, der er lagt op til. Regeringen har lagt op til en effektivisering for 12 milliarder kroner de kommende år. Det kommer til at gøre ondt, og det kommer Vilhelmsen i høj grad til at stå på mål for,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip