Politisk uro i Tunesien: Regeringsforhandlinger stoppet

Tunesiens regerende islamiske parti, Ennahda, og landets oppositionsfløj har suspenderet forhandlingerne om at danne en overgangsregering.

Det er endnu uklart, hvornår politikerne igen sætter sig ved forhandlingsbordet, og det politiske dødvande i Tunesien ser altså ud til at fortsætte.

I slutningen af oktober indledte Ennahda og oppositionspartierne forhandlinger om en overgangsregering med henblik på at udskrive valg.

Processen er et forsøg på at komme ud af en politisk lammelse, der har ramt det nordafrikanske land, hvor Det Arabiske Forår begyndte i sin tid.

Ennahda har lovet, at regeringen vil trække sig efter tre ugers forhandlinger om en overgangsregering, der skal lede landet frem til et valg. Men det regerende islamiske parti og oppositionen er dybt splittet over, hvem der skal lede regeringen.

- De er ude af stand til at nå til enighed om en premierminister. Dialogen er blevet suspenderet, indtil der er et solidt grundlag for forhandlinger, siger Hussein Abassi, der er mægler i forløbet.

Tunesien har været ramt af uro siden juli, da oppositionslederen Mohamed Brahmi blev dræbt.

Drabet antændte protester over hele landet, og uroen har lige siden truet den demokratiske overgangsproces, der blev sat i gang, efter at den tidligere diktator Zine al-Abidine Ben Ali flygtede ud af landet.

Ennahda vandt valget i oktober 2011 med lidt over 37 procent af stemmerne.

Tunesien har oplevet en stigende splittelse mellem islamister og den sekulære opposition. Parterne kan ikke blive enige om, hvilken rolle religion skal spille i landet.

Drabet på Mohamed Brahmi og en anden oppositionspolitiker har skabt vrede hos oppositionen, som mener, at Ennahda er for blødsøden over for de islamistiske militante i landet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip