Politisk uro skræmmer konsortie fra vindmølleprojekt

Skrevet af admin

22/06/2016

Mest læste i dag

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, dropper sammen med to tyske partnere at byde på havmølleparken Kriegers Flak.

Årsagen er den aktuelle diskussion om rammevilkår for vindudbygning i Danmark.

Det oplyser Hofors chef for vind- og energihandler, Jesper Pedersen.

- Vi har truffet beslutningen med konsortiepartnerne, fordi vi vurderer, at risikoen for at lide yderligere tab er for stor. Medvirkende til beslutningen er selvfølgelig den aktuelle diskussion om rammevilkårene for offshore vindudbygning, siger han.

I maj meldte regeringen ud, at den var klar til at droppe planlagte kystnære havvindmølleparker for at finansiere en del af afskaffelsen af den grønne PSO-afgift.

Det vil i givet fald betyde store og uforudsete regninger for de selskaber, der deltager i det statslige udbud.

Hofor blev i efteråret 2015 prækvalificeret af Energistyrelsen til at byde på projektet ved Kriegers Flak, der efter planen vil blive Danmarks største havvindmøllepark.

Og selv om Kriegers Flak ikke betegnes som et kystnært vindmølleprojekt, så har meldingerne alligevel fået vindmøllekonsortiet til at trække sig.

Især var de tyske samarbejdspartnere Wpd og Stadtwerke München nervøse for at gå videre med projektet efter regeringens udmeldinger i maj.

- Projektudviklerne bruger millioner, allerede inden de afleverer et bud. Så man skal have en tro på, at rammevilkårene er stabile, forklarer Jesper Pedersen.

Han understreger, at Hofor sammen med Wpd stadig har tænkt sig at afgive et bud på fem kystnære projekter til september.

- Vi har arbejdet med projektudvikling og design i lang tid. Så der er vi klar og så tæt på stregen, at vi afleverer et bud og håber på, at politikerne står ved den politiske aftale, der er, siger Jesper Pedersen.

/ritzau/