Politiske ledere verden over fordømmer angreb i Nice

Skrevet af admin

15/07/2016

Dagens topnyheder

Politiske ledere verden over har over en bred kam fordømt angrebet torsdag aften i Nice, og flere beskriver det som et terrorangreb.

En af dem er USA's præsident, Barack Obama, der kalder angrebet forfærdeligt.

- På det amerikanske folks vegne fordømmer jeg i de stærkest mulige vendinger det, som virker til at være et forfærdeligt angreb i Nice, Frankrig, som har dræbt og såret dusinvis af uskyldige civile.

Han har ifølge nyhedsbureauet Reuters tilbudt at assistere de franske myndigheder med, hvad de skal bruge for at "stille de skyldige til ansvar".

EU's præsident, Donald Tusk, siger, at Europa står sammen med Frankrig i kampen mod vold og had, mens Belgiens premierminister, Didier Reynders, kalder angrebet "barbarisk".

Også den tyske kansler, Angela Merkel, fordømmer fredag morgen angrebet i Nice og siger, at Tyskland vil støtte Frankrig i kampen mod terror.

- Tyskland står sammen med Frankrig i kampen mod terrorisme - og det gør mange, mange andre også. Jeg er overbevist om, at vi trods alle vanskeligheder vil vinde denne kamp, siger hun i forbindelse med et topmøde i Mongoliet.

Imens siger den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, at han er "chokeret og bedrøvet over de frygtelige begivenheder i Nice og det voldsomme tab af liv".

I en udtalelse fredag morgen fordømmer også FN's Sikkerhedsråd på det kraftigste lastbilangrebet, som har kostet mindst 84 menneskeliv.

Den kommende præsidentkandidat for Demokraterne i USA, Hillary Clinton, siger i et tv-interview med CNN, at "jeg tror, at det er tydeligt, at vi er i krig med de her terrorgrupper, og det de står for."

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger i en skriftlig kommentar til nyhedsbureauet TT, at det er "frygteligt, hvad der rapporteres fra Nice".

- Det er et angreb på uskyldige mennesker, og det er samtidig et angreb på vores åbne og demokratiske samfund. Jeg føler med hele Frankrig i nat og tænker på de dræbte og deres familier og pårørende, skriver han.

På Twitter skriver Canadas premierminister, Justin Trudeau, at canadierne er chokerede over angrebet i Nice.

- Vores sympati er med ofrene og vores solidaritet med det franske folk, skriver han.

/ritzau/TT