Politividne: Det bedste skunklaboratorie jeg har set

Det var et syn ud over det sædvanlige, der mødte politiet, da de 17. juni kom ud til en villa på Amager, som var blevet omdannet til skunklaboratorie.

- Jeg har set en del skunklaboratorier i min tid, og dette var det bedst indrettede. Det var tydeligvis sat op til at give et stort udbytte, fortæller politikommissær ved Københavns Politi Bjarne Christensen tirsdag i Københavns Byret.

- Alle husets rum bortset fra et enkelt, der fungerede som soveværelse, var indrettet til dyrkning af skunk, siger han.

Tre vietnamesiske statsborgere på 28, 29 og 40 år er tiltalt for at have dyrket mindst 23 kilo skunk og for at have planer om at dyrke mindst 61 kilo yderligere i det lejede hus på Amager.

De nægter sig alle skyldige.

Den ene forklarer, at han blot stod for madlavningen i villaen på Amager, som i starten af februar blev omdannet til et skunklaboratorie, og at han han ikke havde noget med planterne at gøre.

En af de andre erkender, at han godt nok passede skunkplanterne. Men han troede, at det blot var urter mod sygdom, mens den tredje påstår, at han kun har været i villaen for at slå græs og for at besøge de to andre tiltalte.

Anklagemyndigheden køber ikke deres historier.

Ved anholdelsen var der ifølge anklageskriftet 495 hampplanter og udstyr til fremstilling af store mængder skunk i huset.

- Jeg fik et stykke papir, og så skulle jeg bare følge instrukserne på det, siger den 40-årige om, hvordan han passede planterne.

Retsmødet er generelt præget af dårlig hukommelse hos de tiltalte. Flere gange i løbet af dagen er der tvivl om navne og steder.

Den 29-årige kan ikke huske, hvor han boede i Danmark.

Han blev efterladt af sin ven, som han besøgte Danmark med. Vennen, der rejste tilbage til Tjekkiet, har han ikke et telefonnummer på.

Skunklaboratorier kræver store mængder strøm, og derfor er mændene også tiltalt for at have stjålet strøm fra Dong Energy for over 143.000 kroner.

De skal også have begået hærværk på det lejede hus for 237.245 kroner i forbindelse med oprettelsen af skunklaboratoriet.

Retssagen fortsætter 17. december i Københavns Byret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip