Polsk debutant eliminerer Brøndbys Hobro-kompleks

28/02/2016

425 minutter. Så længe skulle der gå, inden Brøndby endelig fik prikket hul på Hobro-defensiven. Efter fire nederlag på stribe mod Hobro og en samlet score på 0-8 fik Brøndby has på opkomlingen søndag aften i femte forsøg.

På Brøndby Stadion sled hjemmeholdet sig til en sejr på 1-0 mod det ellers godt forsvarende udehold.

Midt i andet halvleg faldt det forløsende Brøndby-mål ved den polske debutant, Kamil Wilczek, der nemt skubbede en ripost i nettet, efter at målmand Jesper Rask havde halvklaret Christian Nørgaards forsøg fra distancen.

Træner Thomas Frank havde sat sin lid til en 4-4-2-opstilling i stedet for 4-3-3, som han ellers har sværget til som Brøndby-træner.

Teemu Pukki dannede frontduo med Kamil Wilczek, der var forholdsvis anonym, indtil han scorede efter 65 minutter.

Pukki arbejdede hårdt som sædvanligt, men sled med at komme frem til de helt åbne chancer. Det gjorde Brøndby i stort set hele første halvleg. Lige bortset fra cirka ti minutter midtvejs, hvor hjemmeholdet fik lagt et godt pres.

Rodolph Austin sparkede langt over mål på en stor chance efter et hjørnespark, mens Brøndbys anden debutant, David Boysen, sparkede på stolpen efter et godt angreb. Men derudover var det mest fra distancen, Brøndby forsøgte sig.

Som halvlegen skred frem, fik Hobro med sin kompakte organisation nemmere og nemmere ved at holde hjemmeholdet fra fadet.

Selv var Hobro sjældent farlig. Angrebene var sporadiske, og Brøndby kunne uden vanskeligheder dæmme op for udeholdets kontraforsøg.

På skadefronten kom Brøndby til at lide. Afrydderen på midtbanen Rodolph Austin måtte lade sig udskifte med en skade i første halvleg, og i pausen led anfører Daniel Agger samme skæbne. To spillere, som Brøndby generelt nødigt kan undvære.

Men denne gang var der tale om en kamp, hvor Brøndby primært havde behov for de offensive profiler.

Pukki gjorde sig bedst bemærket med flere ihærdige forsøg, der sneg sig lige forbi, men det blev altså makkeren fra Polen, der brød Brøndbys dødvande midtvejs i anden halvleg, hvor Brøndby var altdominerende.

Ti minutter senere burde indskiftede Johan Elmander have lukket kampen, men i fri position sparkede han en ripost forbi mål. Hobro havde dog intet offensivt at byde ind med, og derved kom hjemmeholdets sejr aldrig i fare.

Dermed er Brøndby tilbage på fjerdepladsen med 32 point sammen med Sønderjyske på tredjepladsen med samme pointtal.