Polsk målscorer: Polen taber aldrig, når jeg scorer

Polen bookede lørdag billet til et kvartfinalemøde med enten Kroatien eller Portugal ved EM-slutrunden.

Efter en ordinær kamp mod Schweiz, der endte 1-1, så blev sejren sikret efter en straffesparkskonkurrence, som Polen vandt 5-4.

Her scorede Jakub Błaszczykowski en enkelt gang, og han var også manden, der bragte Polen foran 1-0 i første halvleg af den ordinære spilletid.

At Polen dermed stod som vinder til sidst kom ikke bag på Fiorentinaspilleren.

- Det er en fantastisk følelse (at nå kvartfinalen, red.), og Polen har aldrig tabt, når jeg har scoret. Det er lækkert, og lad os håbe, det fortsætter sådan hele vejen til finalen, siger Błaszczykowski ifølge uefa.com.

Polen har en heldig hånd, når Jakub Blaszczykowski scorer, for i 18 opgør, hvor det er sket, har Polen ikke tabt en fodboldlandskamp.

Błaszczykowski var også en af Polens fem spillere, der skulle sparke straffespark, og han scorede såmænd også på Polens næstsidste spark, før Grzegorz Krychowiak afgjorde det hele med sin scoring.

Det var da heller ikke nerver, der tyngede Jakub Błaszczykowski.

- Jeg er for gammel til at blive ramt af følelser (ved straffespark, red.). Jeg prøver bare at forholde mig så cool, som muligt. Vi er meget glade, fordi vi har opnået noget, vi aldrig har gjort før, siger målscoren.

Hverken Polen eller Schweiz er nogensinde nået videre fra gruppespillet ved en EM-slutrunde, og da Xherdan Shaqiri udlignede til 1-1 i den ordinære spilletids 81. minut med en drømmescoring, hvor han saksesparkede bolden i mål, virkede Schweiz ovenpå.

Sådan så det også ud i den forlængede spilletid, men Granit Xhaka misbrugte som eneste mand sit spark til sidst, og dermed er Schweiz ude af turneringen.

Kampens spiller blev Shaqiri, og selv om hans fantastiske scoring ikke gav udbytte til sidst, så havde Stoke-spilleren overskud til at tænke på Xhaka.

- Granit (Xhaka, red.) er meget professionel, så han kan klare det. Han er skuffet, men det er fodbold, og fejl opstår, lød det efter kampen fra Shaqiri ifølge AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip