Polske håndværkere tævet: Krævede løn for 45 timers arbejde

32-årige murer Andrzej og den 45-årige Marek fik sig en ubehagelig oplevelse, da de krævede løn for 45 timers arbejde ved det danske byggefirma, Renovea, skriver Fagbladet 3F.

I stedet for løn pudsede projektchefen og en kollega i byggefirmaet et tæskehold på de to polakker, som blev slået med baseballbat og jernstang.

Det skete i lørdags. Nordsjællands Politi fandt de to mænd blødende og forslåede i et sommerhus i Melby i Nordsjælland.

- Klokken 23 blev vi vækket af, at der var kommet tre mand ind i sommerhuset. De gik direkte ind i soveværelset og begyndte at slå og sparke os. Så trak de os ind i stuen og slog os med køller og jernrør, fortæller 45-årige Marek til Fagbladet 3F.

Han ønsker ikke sit efternavn frem, da han er bange for repressalier.

Den 32-årige murer Andrzej fortæller, at de i løbet af lørdagen blev truet flere gange af projektchefen fra Renovea.

Overfaldet stod på i mere end en halv time. Da overfaldsmændene var færdige, stjal de polakkernes mobiltelefoner og truede dem fra at gå til politiet.

De to sigtede, der nu er varetægtsfængslet i 14 dage er også polakker på henholdsvis 28 og 32 år. De nægter sig skyldige og mener, der var tale om gensidig tumult. En tredje gerningsmand er på fri fod.

De to fængslede er sigtet efter paragraffen om grov vold, fordi der har været anvendt slagvåben. Strafferammen er seks år. Desuden er de sigtet for trusler mod vidnerne, der kan give fængsel i op til otte år.

Direktøren i byggefirmaet Renovea, Bo Hannemann Sander, afviser overfor Fagbladet 3F, at han har haft noget med overfaldet at gøre. Han har dog straks suspenderet projektchefen og de to medarbejdere, der er mistænkt for overfaldet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip