Polske værter er en sejr fra EM-semifinalen

25/01/2016

EM-værten Polen nærmer sig en plads i semifinalen.

Foran et syngende og hoppende hjemmebanepublikum slog polakkerne Hviderusland 32-27. Dermed kan en sejr onsdag mod Kroatien definitivt sikre en polsk plads i semifinalen uafhængigt af andre resultater.

Viser Polen de samme takter, som holdet viste i store dele af mandagens kamp mod Hviderusland, virker det også til at være det realistiske udfald.

Det kræver også, at Michal Jurecki spiller på samme høje niveau. Mod Hviderusland scorede han ni gange på 11 forsøg.

Da først Polen fik forsvaret i gang, var der klasseforskel på de to mandskaber. Sådan var det ikke helt i kampens begyndelse, hvor der fart på scoringerne i begge ender.

Først efter 20 minutter så polakkernes defensiv og Slawomir Szmal i målet ud til at være varme. Hviderusland blev holdt fra fadet, og med fire hurtige scoringer i træk gik Polen fra 13-11 til 17-11, hvilket lugtede af en tidlig afgørelse fra favoritternes side.

Foran komfortabelt i store dele af anden halvleg tillod Polen sig også at slække lidt på koncentrationen i de sidste fem minutter, hvor Hviderusland fik nemme scoringer.

Hviderusserne er fortsat uden point i mellemrunden.