Popikonet Prince er død

Skrevet af admin

21/04/2016

Mest læste i dag

Sangeren Prince er død, 57 år. Oplysningen om, at popikonet skulle være afgået ved døden, blev torsdag aften dansk tid bekræftet af hans manager, Yvette Noel-Schure.

- Det er med dyb sorg, at jeg bekræfter, at den legendariske, ikoniske kunstner, Prince Rogers Nelson, er død i sit hjem i Paisley Park denne morgen i en alder af 57 år, udtaler manageren ifølge magasinet Variety.

- Der er ikke yderligere oplysninger om dødsårsagen på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

Kort forinden bekræftede lokalt politi ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en person var fundet død på Princes ejendom. Politiet har imidlertid ikke bekræftet identiteten på den omkomne.

I sidste uge rapporterede det amerikanske magasin People, at Princes privatfly fredag morgen måtte nødlande, fordi den 57-årige verdensstjerne fik et ildebefindende og måtte hastes til hospitalet.

Sangerens repræsentant oplyste på det tidspunkt til People, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som sangeren havde kæmpet med i flere uger.

Næste dag optrådte Prince ved en koncert, hvor han forsikrede sine fans om, at han havde det fint, skriver nyhedssitet TMZ. Af helbredsårsager blev han dog nødt til at aflyse to andre koncerter inden da.

TMZ, som var det første medie til at rapportere om dødsfaldet, er kendt for at have gode kilder inden for den amerikanske underholdningsbranche og var også det første medie til at meddele nyheden om popkongen Michael Jacksons død.

Prince, hvis fulde navn er Prince Rogers Nelson, betragtes som en af de mest indflydelsesrige nulevende musikere inden for moderne musik, hvor han blandede genrer som jazz, funk, pop og soul.

Særligt i 1980'erne satte han stort præg på musikken med albums som "Purple Rain", som var det første af Princes albums, der ramte førstepladsen på musikmagasinet Billboards top 100.

Titelnummeret fra dette album er kåret til 1980'ernes bedste sang, skriver musikmagasinet Pitchfork.

Prince har solgt over 100 millioner albums gennem sin karriere, vundet adskillige Grammy-priser for sin musik og blev i 2004 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

/ritzau/