Populær blogger lagt for had på grund af førstehjælpsbillede

Lørdag eftermiddag lagde Sophie Elise Isachsen en indlæg op på sin hjemmeside, og kort tid efter var den 22-årige nordmand lagt for had på nettet.

Forklaringen på de mange negative kommentarer på de sociale medier var denne selfie:

På billedet af den populære blogger ses fødderne af en mand, der tilsyneladende er faldet om midt på gaden.

I billedteksten skriver Sophie Elise Isachsen følgende:

- I morges var jeg ude og gøre nogle ærinder, og hvad så jeg så? En mand, der var faldet om på gaden, og der var højst sandsynligvis tale om et hjertestop. Jeg tror, han havde en puls, men ved det ikke. Hvad skal man egentlig gøre – end at stå og se på, spørger hun i indlægget. 

På fotoet kan man se, at en person forsøger at hjælpe manden på fortovet, og i blogindlægget forklarer den unge kvinde, hvorfor hun ikke selv hjalp til:

- Anyway, jeg havde min nye Chanel med mig, og det ville være nasty, hvis den blev ødelagt eller beskidt. Og mund-til-mund er for mig helt udelukket. Hvad nu, hvis han havde en sygdom, og jeg nu blev smittet, forklarer bloggeren spørgende.

Indlægget faldt ikke i god jord på de sociale medier i vores naboland, hvor det blev delt over 12.000 gange på ganske få timer. De negative kommentarer haglede ned over bloggeren.

Læs også: Mand overlever på mirakuløs vis 6 dage i ørkenen ved at spise det her

Men hun tog situationen med is i maven, og senere samme aften kunne hun afsløre i et nyt indlæg, at selfien var iscenesat i samarbejde med hjælpeorganisationen Norsk Folkehjelp i et forsøg på at øge fokus på at kunne yde førstehjælp.

Hun havde i første omgang ikke lagt hele billedet op på nettet - det komplette foto viser nemlig, hvordan manden på asfalten ligger og holder tommelfingeren i vejret sammen med tre andre personer:

I det opfølgende indlæg kom bloggeren følgende budskab til sine mange følgere på nettet:

- Det gør ondt, når så mange skriver, at jeg har ødelagt hele mit ry, når jeg bare ønskede at gøre noget godt. Jeg ville bare øge bevidstheden om et emne, som mange unge har svært ved at sætte sig ind i, og hvordan gør man det? Ved at provokere, da folk på den måde indser, hvor vigtigt emnet er.

Planen var, at det opfølgende indlæg først skulle bringes i dag, søndag, men omfanget af de negative kommentarer var årsag til, at afsløringen blev bragt tidligere.

Kampagnen havde været planlagt i et par måneder, forklarer Norsk Folkehjelp.

- Grunden til at netop Sophie Elise blev valgt er, at hun er en ung og populær blogger, der kan nå ud til mange unge mennesker med budskabet om, at det er vigtigt at kunne førstehjælp, forklarer Torunn Aasland fra Norsk Folkehjelp til norsk TV2.

Hjælpeorganisationen forklarer, at Sophie Elise Isachsen har modtaget 30.000 kroner for at deltage i kampagnen, der for en stund gjorde hende særdeles upopulær på nettet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip