Populær 'Game of Thrones'-skuespiller død efter 5 måneders kræftforløb

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Den britiske skuespiller Ian Gelder, der har bidt sig fast på alles læber med sin rolle som Kevan Lannister i den populære tv-serie 'Game of Thrones', er gået bort i en alder af 74 år.

Den evigt populære skuespiller døde mandag efter et fem måneders langt og hårdt kamp mod kræft i galdegangen.

Ifølge det britiske medie BBC døde den britiske skuespiller mandag. 

"Det er med stor sorg og et tungt hjerte, der er blevet revet i millioner af stykker, at jeg laver dette opslag for at fortælle om min elskede ægtemands og livspartners, Ian Gelders, bortgang", skriver Ian Gelders partner, skuespiller Ben Daniels, i et opslag på det sociale medie Instagram. 

"Ian blev diagnosticeret med kræft i galdegangen i december og døde i går (mandag, red.) klokken 13.07", lyder det i opslaget fra Daniels. 

Karrieren

Ian Gelder var en skuespiller, hvis karriere spændte over flere årtier, og han efterlader sig et varigt aftryk gennem sine mangfoldige roller på både scene og skærm. Det var dog som Kevan Lannister i 'Game of Thrones' at han opnåede global berømmelse, en serie der ikke blot forankrede ham i hjertet af millioner af fans, men også bragte ham sammen med danske stjerner som Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk og Birgitte Hjort Sørensen.

Men det stopper ikke her.

Hans død markerer på mange måder enden på et liv fyldt med kunstnerisk passion og dedikation. Ian Gelder har gjort god figur med hans arbejde på scenen, især i stykket 'Gods and Monsters' tilbage i 2015, hvilket sætter to streger under, at han også har også vil blive husket længe i teaterverdenen.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.