Populær tv-vært modtager dødstrusler

Hun er et populært ansigt på tv-skærmen, men i Syrien, hvor DRs korrespondent Puk Damsgaard det sidste stykke tid har opholdt sig, er hun ganske uønsket.
Sammen med fotograf Betina Johnbeck er hun blevet udsat for noget, der efter alt at dømme er dødstrusler i et nyhedsbrev om situationen i Syrien.

Det skriver BT.

I nyhedsbrevet, der er skrevet på yderst gebrokkent dansk og udsendt til en bred vifte af danske medier og politikere, beskyldes Damsgård for at udøve Spionage i Syrien:

- Alle endheder skal vide der hekse jakt på puk damgård for spionasje i syria.

Der udtrykkes tydelig sympati for Assad og hans regime længere nede i teksten, og opfordringen til Pum Damsgård er næsten ikke til at misforstå:

- godt råd er kald jers prasse tilbage søg visom genem ambassade i stokholm gør i det ved ikke jeg nok ikke vad der sker med ilegal indtrangne prasse i syria den største risiko i kan miste en prassekvine på grund af jeres dumhed.

Afsenderen af nyhedsbrevet er TV2 Syria News, der hævder at være en dansk afdeling af det statslige syriske nyhedsbureau, Syria Arab News Agency.
Men Dansk-Syrisk Forening, der har et samarbejde med TV2 Syria News, afviser at have noget med nyhedsbrevet at gøre.

Formand Mohammad Mahfoud understreger dog, at truslen mod Puk Damsgård er reel nok.
Finder de syriske myndigheder ud af, hvor hun er, kan hun ifølge Mahfoud blive henrettet for spionage.

- Men jeg tror snarere, at hun vil blive beskyldt for at arbejde ulovligt som journalist i Syrien, og det vil betyde, at hun kommer i fængsel, siger han til BT.

Sikkerhedstruslen mod de to udsendte kvinder tages yderst alvorligt af DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup, der holder et vågent øje med situationen.

 

Dagens Gossip