Populært babylegetøj sad fast i halsen på seks måneder gamle Arion

Fredag blev de norske forældre Alis Marlen Augestad og Asbjørn Ljones et frygteligt chok.

Deres seks måneder gamle søn Arion lå på gulvet og legede med blandt andet den populære Sofie Giraf, der ofte bliver brugt til børn, hvis gummer klør, når de får tænder.

Pludselig opdagede de, at noget var helt galt. Det skriver norsk TV2

- Arion lå på maven og havde tyggelegetøjet i munden. Pludselig begyndte han at hoste, og vi skønnede, at legetøjet havde sat sig fast, siger den rystede mor.

Læs også: EU trækker stadig mere farligt legetøj tilbage

Faderen reagerede lynhurtigt og fik hevet legetøjsgiraffen ud af knægten, selvom den sad godt fast med benet nede i hans lille hals.

- Jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis vi ikke havde fulgt med i, hvad han lavede, siger Alis Marlen Augestad.

Firma afviser kvælningsfare
Efter hun berettede om oplevelsen på Facebook er flere mødre stået frem med lignende oplevelser.

Den franske producent af giraffen, Vuilli, siger, at de er kede af familiens skræmmende oplevelse. Men alligevel understreger de, at Sofie Giraf er fuldstændig sikker for børn og ikke udgør fare for kvælning.

- Det samme sker, når et barn putter fingrene i sin mund. Det kan medføre gylp og bræklyde, som kan skræmmeforældrene. Det samme kan ske, når et barn putter giraffen i munden. Men det er ikke det samme som at miste pusten, og luftvejene er ikke blokeret, siger community manager i selskabet, Laurie Schraenen.

Læs også: Stort fund af farligt legetøj ude i butikkerne

Hun tilføjer, at giraffen er blevet testet i alle leder og kanter.

- Legetøjet lever op til alle europæiske og internationale retningslinjer. Det inkluderer flere tests, hvor man blandt andet simulerer, at det sidder i børns hals og luftveje. Sikre analyser efter disse test viser, at legetøjet ikke kan kvæle et barn og derfor ikke udgør en kvælningsgare, siger hun.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip